Zwift bediening voor minder dan €10

2
46

Het is op dit moment nou niet echt het seizoen om binnen op de trainer te gaan zitten, maar ik ben geblesseerd en moet toch wat. Zo kwam ik op het idee om een kleine afstandsbediening te maken om instructies aan Zwift te kunnen doen. Het is uiteindelijk geheel zelf in te delen, maar denk aan links/rechtsaf, omkeren, power-up gebruiken, etc.

Wat heb je nodig?

  • een Macbook (ik heb enkel een Macbook, als je dit op een Windows computer doet, laat me weten!)
  • En kleine media controller uit China (~€5)
  • En garmin/wahoo houder + goeie plastic lijm (optioneel)
  • Karabiner Key Remapper app

Ik werk op een Mac en Zwift op een Mac. Dit is uiteraard ook mogelijk op een windows machine, maar ik heb die niet dus kan je niet vertellen hoe dat moet. Wel kwam ik dit artikel nog tegen wat je kan helpen.

Hardware Installeren

Het hele process is niet zo moeilijk. Je kan een media controller kopen met een clip, die kan je dan rechtstreeks op je stuur clippen. Ik heb gekozen voor een combinatie met een oude Garmin mount die ik nog had liggen:

Met wat lijm en geduld passen de twee keurig op elkaar. Dan is het heel eenvoudig monteren:

Rest enkel nog het koppelen via bluetooth met je computer. Ook dat is een fluitje van een cent en staat in de handleiding bij de controller.

Software Installeren

De afstandsbediening heeft een 5 tal toetsen. Deze herkend je computer gewoon maar willen we een andere functie geven. We gaan deze dus ‘remappen’ naar de toetsen die we willen gebruiken. Hiervoor kunnen we kijken naar de lijst van toetsen welke je in Zwift al kunt gebruiken.

Verder heb je dan de Karabiner Key Remapper app nodig. Nadat deze is geïnstalleerd kan je de toetsen andere waarden toekennen. Let wel op dat je in de app het juiste toetsenbord selecteert. De lijst is niet zo lang, ik had ‘Intern toetsenbord, Logitech Muis en “BT003”. Je kan dus wel raden welke het kleine controllertje was.

En dat is het. Let wel dat het ‘focus’ scherm je Zwift app is en dat het kleine controllertje in een slaapstand gaat waardoor hij soms wat traag is. Verder heb ik nog geen enkel probleem ondervonden. Je kan zelfs nog de batterij vervangen. Hier zie je het in actie:

Als je nog vragen of toevoegingen hebt, plaats ze gerust!

2 REACTIES

  1. Dank voor je mooie blog hierover. Tof! Ik ben hier ook mee bezig voor Zwiften via mn Macbook. Kan je ook gebruik maken van de dubbele clicks? Nu heb je 5 keys, met dubbel kliks kan je er nog meer mee.

    • Hei, dank je wel! Ja dubbel clicks zijn in theorie mogelijk. Ik had er naar gekeken, maar maar het is lastig om dit voor jezelf helemaal in te stellen. Om het dus een beetje luchtig te houden heb ik me er niet verder in verdiept, want je kan ook een 2e controller kopen natuurlijk 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.