More

  Wahoo vernieuwd TICKR hartslagmeters

  De TICKR en TICKR X krijgen een make-over en wat updates. Onder de motorkap is niet ontzettend veel veranderd maar toch genoeg zodat je de nieuwe versie wil hebben. Ten eerste: ze zien er heel strak uit. Maar Wahoo heeft meer aangepast en een nieuwe firmware geïntroduceerd voor de “Gen 2”. Als eerste valt het nieuwe kleurenschema op. De TICKR komt nu in een “stealth” zwart en een traditionelere Wahoo blauw/wit. De TICKR X is nu zwart/wit.

  Maar daar houd het uiteraard niet op. De nieuwe hartslagmeters zijn iets lichter dan hun voorgangers en wegen, inclusief band(!) slechts 48 gram. De ‘oude’ TICKRs hadden natuurlijk al ANT+ en Bluetooth, maar de Gen 2 kan via Bluetooth met drie apparaten tegelijk verbinden. Klinkt wat overbodig, maar als je heb gepaired hebt met je horloge, telefoon en fietscomputer – deze heb je alledrie bij je als je gaat fietsen waarschijnlijk – dan hoef je niet te zoeken en pielen om te kijken welk apparaat nou je hartslag krijgt. De nieuwe versie krijgt ook iets meer uit de batterij, hij werkt tot wel 500 uur. Én je kan tot 50 uur aan data op de TICKR zelf opslaan. Dus volledig ‘offline’.

  Klik om de LEDs in actie te zien.

  De laatste verandering die je zult zien is dat de LEDs verplaats zijn. Van midden voorop naar de bovenkant. Waar ik eerst me al als Robocop voelde krijg ik nu het gevoel dat ik een politieauto ben geworden. ?

  De LEDs zijn altijd al handig geweest en de nieuwe positie maakt dit nog iets nuttiger. De oude plek was verre van slecht, maar de verplaatsing naar de bovenkant maakt alles toch net even iets makkelijker.

  Review

  Ik zal zo snel mogelijk een uitgebreide review plaatsen, maar wil alvast toevoegen dat de TICKR X mijn ‘go-to’ hartslag meter was. Ik heb diverse banden de revue zien passeren en telkens pakte ik toch weer de TICKR X. Voor een hartslagband is het de meest comfortabele die ik heb.

  Fotos

  Dat gezegd, op naar de fotos!

  De Prijs

  De prijs is eenvoudig en is hetzelfde gebleven als de vorige generatie. Je kan de Wahoo TICKR direct bestellen bij Wahoo zelf voor €49 en de TICKR X kost €79.

  Laatste Artikelen

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.