Wahoo lanceert ELEMNT BOLT 2

0
43

Pak ‘em beet vier jaar na de originele ELEMNT BOLT komt Wahoo met en opfrisbeurt. De vernieuwde BOLT is direct beschikbaar als je hem direct bij Wahoo besteld. Hij lijkt in uiterlijk erg op zijn voorganger maar heeft een paar fijne verfrissende updates onder de motorkap. Zo zijn bijvoorbeeld de knoppen wat verbeterd.

Voor de verschillen met de ROAM, lees mijn vergelijking!

Wat is er nieuw?

  • Scherm met 64 kleuren
  • Interface updates en tweaks
  • Smart Navigation
  • 16gb opslag
  • omgevingslicht sensor
  • USB-C

Kleuren scherm

De nieuwe ELEMNT BOLT heeft dus een kleuren scherm. Nou moet je niet direct denken dat het OLED is of iets dergelijks, maar het is een flinke upgrade van het e-Ink achtige scherm van de ‘oude’ BOLT. Het belangrijkste is dat het scherm in eigenlijk alle omstandigheden zeer goed leesbaar is. En Wahoo maakt heel goed en slim gebruik van de nieuwe kleuren. De ROAM had al wat kleuren en de nieuwe BOLT krijgt er dus 64. Het voelt een beetje als 1992 toen ik voor het eerst een EGA scherm kreeg op m’n computer 🙂

UI updates en tweaks

Wahoo laat dus zien dat ze slim gebruik maken van de nieuwe kleuren. Dus, naast de kleuren LEDs boven het scherm zie je nu ook kleuren op het scherm. Zo zullen je je focus velden oplichten als je laag of hoog zit bijvoorbeeld door een blauwe of rode achtergrond, dit dus bovenop de ledjes bovenaan. De kaart heeft ook iets meer kleuren dan op de ROAM. Maar Wahoo beheerst nog altijd heel goed een ingetogen beleid. Enkel als het gebruik van kleur iets toevoegd zie je kleuren. Dan zijn er nog wat andere kleinere UI tweaks, zoals de labels voor de knoppen bijvoorbeeld.

Smart Navigation

Deze feature kennen we al van de ROAM. Met ‘Smart Navigation’ krijg je eigenlijk de features die de ROAM dus al had, je kan zonder tussenkomst van je smartphone je route aanpassen. En de BOLT zal nu ook slim een nieuwe route voor je plannen en niet enkel zeggen “probeer om te draaien”.

Extra opslagruimte

Ondanks dat reizen momenteel wat beperkt is is het toch fijn dat er meer ruimte is op de BOLT. Hierdoor kan je meer kaarten er op kwijt, of in de toekomst meer details krijgen op de kaarten. Dit lijkt de logische volgende stap, zeker met de Smart Navigation en meer kleuren opties. Dan zal je in ieder geval niet over een snelweg gestuurd worden.

Omgevingslicht sensor

De omgevingslicht sensor is een eigenschap die je misschien wel van je smartphone kent. Als het donker is, dimt het scherm automatisch. Zo wordt je niet verblind als je in de schemer nog even door fietst of plots door een dik bladerdak rijd.

Wat is er niet nieuw?

Nou, eigenlijk is er dus veel hetzelfde gebleven. De batterij doet het nog steeds 15 uur, maar laad nu op via USB-C. De capaciteit zal wel iets verbeterd zijn, maar het gebruik van een kleuren scherm heft die winst weer op. Qua uiterlijk is het ook voornamelijk hetzelfde. LEDS bovenaan, drie knoppen voorop, etc.

Prijs

De nieuwe BOLT is iets duurder dan de ‘oude’. Maar als je kijkt naar vier jaar geleden scheelt het niet zo heel veel. Bij introductie was de BOLT toen €249, en de nieuwe moet nu €279 kosten. Als je vier jaar inflatie van 3% doorrekent kom je uit op €280, dus dan is er dus eigenlijk geen prijsverschil. De BOLT zal waarschijnlijk snel (tijdelijk) uitverkocht zijn. Dit gebeurd vaak bij Wahoo, zeker sinds de pandemie, wees er dus snel bij als je eentje wilt en bestel de BOLT direct bij Wahoo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.