SRAM introduceert GX Eagle AXS

0
57

Om je bestaande GX Eagle set draadloos te maken heeft SRAM vandaag de GX Eagle AXS aangekondigd. De Eagle AXS gaan al een tijdje mee in de vorm van de XX1 en X01 maar ook de GX is per heden dus draadloos (te maken).

Draadloos dus

Zo kan je met de GX Eagle AXS je bestaande GX dus draadloos maken. Misschien vond je dit nog wat overkill, of buiten je budget of was je bang voor een lege batterij. Nou om je dan over de streep te trekken: De batterij gaat ongeveer 20 uur mee. Je kan voor je vertrekt eenvoudig de status checken adhv een led. Groen is alles top. Rood is ongeveer half leeg, rood knipperend betekend opladen.

Daarnaast is de AXS dus ook te verbinden met de AXS App om nog meer inzicht te krijgen, want hierin kan je ook data krijgen van RockShocks, Quarq en Zipp.

Zelf doen

Het mooie van draadloos is dat het zichzelf allemaal instelt. Je hoeft niet met kabels te klooien, af te stellen en verzin het maar. Derailleur erop, shifter erop. Klaar. Ik denk dat dit een van de makkelijkste upgrades is die je zelf kan doen voor je rijplezier.

Herstellende Derailleur

Wat best mooi is aan de GX Eagle AXS is de zelf beschermende derailleur. Hij kan letterlijk tegen een stootje. Hier kan ik een boel over schrijven, maar beelden zeggen in dit geval zoveel meer:

In het kort: De derailleur is in staat om een schok of stoot te herkennen en direct los te koppelen om eventuele schade te voorkomen. Nadien ‘herpakt’ deze zich en gaat terug naar het blad waar je was.

Prijzen

De hele upgrade set kost €620, als je al een bestaande GX Eagle hebt is dat alles wat je nodig hebt. Als je helemaal op de GX Eagle AXS set overstapt, met een crank, cassette en ketting ben je voor net iets meer dan duizend euro helemaal draadloos.

Tot slot nog even een filmpje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.