Sigma lanceert ROX 2.0, ROX 4.0 en ROX 11.1 EVO

0
41

Sigma heeft vorige maand eindelijk een drietal nieuwe ROX fietscomputers aangekondigd. Deze drie nieuwe computers vallen in het goedkopere segment met meer mogelijkheden. Oftewel, ze zijn niet zo duur, maar hebben wel GPS, navigatie en ondersteuning voor je mobiel. Ook kunnen ze in combinatie met de Sigma app gelijk je ritjes uploaden naar Strava. En alledrie zijn ze verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering. Handig als je er twee in huis hebt.

Sigma ROX 2.0

Sigma ROX 2.0

Kies voor de eenvoud. Een computer in het ‘goedkopere’ segment met een scherm van 2 inch., zeker als je ze met een Garmin of Wahoo vergelijkt. Maar je kan dan ook minder functionaliteit verwachten. Voor € 69,95 krijg je een eenvoudige fietscomputer welke snelheid en afstand uit het GPS signaal haalt. Gekoppeld met je telefoon krijg je een boel functionaliteit en kan je met Komoot zelfs geplande routes volgen.

Sigma ROX 4.0

Sigma ROX 4.0

Een stapje hoger is de ROX 4.0, een groter scherm van 2,4 inch en heeft daarbij ook nog ondersteuning voor cadans, hartslag en snelheidssensoren via ANT of BLE. De ROX 4.0 beschikt over 30 functies voor snelheid, afstand, trainingstijd en turn-by-turn aanwijzingen. Ook heeft de ROX 4.0 een ingebouwde barometer om je hoogte te berekenen. Dit allemaal met een batterijduur van maximaal 25 uur.

Sigma ROX 11.1 EVO

Sigma Rox 11.1 EVO

Opvallend genoeg een kleiner display, maar daar krijg je dan wel kleuren voor terug, en meer pixels. Het ziet er dus allemaal wat strakker uit. Ondersteund cadans, hartslag en snelheidssensoren, vermogensmeters en smart trainers (FE-C standaard). Als je dus en smart trainer hebt, zoals een KICKR of een Tacx Flux, dan kan je met je ROX 11.1 EVO deze aansturen. Als je natuurlijk niet gaat Zwiften. Ook kan je .fit workouts uit TrainingPeaks inladen. Maar ook ’turn-by-turn’ navigatie in combinatie met de Sigma app. Maar vergeet niet alarms om te eten of drinken en een ingebouwde accelerometer waarmee een ongeluk gedetecteerd kan worden om het thuisfront te alarmeren. Al met al een heel complete fietscomputer voor een zeer beperkte prijs.

De details van de verschillen tussen de drie nieuwe Sigma ROX computers kan je hier bekijken:

Prijzen en beschikbaarheid

Ik wilde wachten tot de computers daadwerkelijk beschikbaar waren met het posten van dit nieuwsartikel, maar de release werd telkens wat uitgesteld ondanks dat het bedoeld was om in Juli beschikbaar te zijn. Het zal deze maand dan toch écht moeten komen. Her en der kan je ze al voorbestellen, zoals bij Futurumshop. En een enkele webshop geeft ‘half augustus’ als verwachtte levertijd. Het is dus nog even wachten, maar houd de winkels of de sigma website in de gaten!

ROX 2.0: adviesprijs vanaf € 69,95
ROX 4.0: adviesprijs vanaf € 89,95
ROX 11.1. EVO: adviesprijs vanaf € 169,95

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.