Polar Verity Sense aangekondigd

0
114

Vandaag kondidge Polar de nieuwe Verity Sense hartslagmeter aan. Beschikbaar in pre-order welke zal worden uitgeleverd per 17 Februari. De Verity Sense is een optische armband hartslagmeter met een aantal verbeteringen ten opzichte van de Polar OH1, een van de meest betrouwbare en nauwkeurige optische hartslagmeters. Een ding wat niet veranderd is, is de sensor zelf, dus je kan daarvan vertrouwen op de betrouwbaarheid en accuratie van de OH1. Je kan inmiddels mijn review van de Verity Sense hier lezen.

Hieronder een korte lijst van de verbeteringen ten opzicht van de OH1:

  • 12 ➡ 20 uur batterij
  • 200 ➡ 600 uur aan data
  • 75 meter ➡ 150 meter BT bereik (ideaal voor het monitoren van teams van de zijlijn).
  • 30m ➡ 50m waterdicht

Dan zijn er nog wat aanpassingen die niet echt onder de specificaties vallen. Zoals de band. Hete is niet meer een vaste ronde band, je kan hem los maken. Dit is best handig in sommige scenarios omdat je hem niet meer helemaal om je arm hoeft te schuiven. Ook is de band en de houder voor de sensor beter bestand tegen het probleem waar de OH1 tijdens het dragen zich omdraaide en dus geen hartslag meer meette. Het wat plattere ontwerp verkleind de kans hiertoe.

Naast de verbetering van het bluetooth bereik (met de band!) kan je nu ook twee smart BT ontvangers tegelijk koppelen.

Ook is er een verbetering voor zwemmen. Uiteraard kan je je hartslag meten, maar als je in swim-mode de baanlengte aangeeft dan houd de sensor ook bij hoeveel baantjes, hoeveel rust en wat je totale afstand was. In de doos vind je zelfs een houdertje om hem aan je zwembril te monteren.

Een laatste verbetering is hoe de ‘modus’ gecommuniceerd word. Waar je bij de OH1 de kleurcodes moest onthouden is er nu slim gebruik gemaakt van de leds van de HR sensor. Door drie iconen op de achterkant kan je zien in welke modus de Verity Sense is, omdat het ledje er naast brand. Er is ook nog de kleurcode, mocht je die inmiddels op je duimpje kennen.
In de download mode zal de Verity Sense je HR data zelf ook opslaan, maar ook uitzenden naar je sensoren.

Maat XS-S of M-XXL

Als je je afvraagt welke maat je moet bestellen, is hier een handig trucje. Pak een vel papier maatje A4. Probeer die met de korte kant om je arm te wikkelen. De korte kant is 21cm. Als dat je makkelijk lukt, ga dan voor XS-S. Lukt je dat zeker niet dan moet je de M-XXL hebben, als je toch nog twijfelt

M-XXL: 8,6-13,3″ / 22-34 cm
XS-S: 5,9-8,6″ / 15-22 cm

Plaatjes

Zoals altijd natuurlijk de plaatjes. Klik voor grotere afbeeldingen en details.

Prijs & Beschikbaarheid

De Verity Sense kost €89,95 and is beschikbaar in pre-order op polar.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.