Garmin Lanceert Rally Vermogensmeters

0
62

Garmin heeft zojuist een nieuwe lijn gelanceerd voor vermogensmeters. Hierdoor komt er een einde aan de Vector pedalen. De nieuwe lijn, Garmin Rally, bestaat uit een drietal pedalen met elk twee varianten: enkelzijdig of dubbelzijdig. De naam Rally was wel nodig omdat het dus niet enkel meer een Keo pedaal is. En zo heb je naast Edge computers, Forerunner horloges nu dan Rally pedalen. Intern zijn de drie (of zes) pedalen allemaal het zelfde, het gaat om de buitenkant.

Zo komt er dus een einde aan de Vector 3 en Vector 3s en kan je kiezen uit:

  • XC (Shimano SPD/Offroad/MTB)
  • RS (Shimano SPD-SL, Wielrennen)
  • RK (Look KEO, Wielrennen, wat de Vector was).

Dan is er nog de variatie op 100 of 200. Dit is vrij eenvoudig. De 100 is enkelzijdig en de 200 is dubbelzijdig. De XC100 is dus mtb (SPD) en enkelzijdig. Oh en je kan ook een ‘conversie kit’ kopen waarmee je je 100 of 200 uitbreid met een andere plaatje mogelijkheid.
De Vector serie was allemaal KEO compatibel, en zo kan je eigenlijk zeggen dat de RK200 de ‘Vector 4’ is en de RK100 de ‘Vector 4s’.

Wat is er nieuw?

Nou, de batterij is nu ‘officieel’ een CR1 geworden en het dekseltje is de laatste versie (die wel werkte..). De grootste verandering is dat je nu dus kan wisselen tussen SPD en SPD-SL of Keo.

Einde van de ‘s’

Met de nieuwe Rally lijn komt er een einde aan het gebruik van de ‘s’ om aan te geven dat het een enkelvoudige vermogensmeter is. Hiervoor is nu de ‘100’ in gebruik. De echte opvolger van de Vector 3s is dan ook de RK100. Het grote voordeel van een ‘200’ set is dat je meer informatie krijgt over je fietstechniek. Links/Rechts krachtsverhouding, etc, alle data in Garmin’s Cycling Dynamics.

Conversie Kits

Met de nieuwe conversie kits kan je een pedaal toevoegen aan je set. Stel je hebt een wielrenfiets. Nou ja, stel. Die heb je wel. Dan hoef je niet meer twee vermogensmeters te kopen, maar kan je met één RK of RS set en een conversie kit uit de voeten. Zo bespaar je al gauw €700.
Het hele proces om de pedalen om te wisselen kost je (na wat oefenen) misschien 15 minuten en technisch gezien kan je dit zo vaan doen als je wilt. Maar in de realiteit komt het misschien op 2 of 4 keer per jaar als het seizoen veranderd. Je moet wat hele kleine schroefjes gebruiken en die zouden na teveel wisselen nog wel eens kunnen falen denk ik.
Je kan een Conversie kit overigens ook gebruiken op een Vector 3 set! Je Garmin Connect zal nog steeds een Vector 3 herkennen.

Prijzen

Geen verassingen. De nieuwe Rally lijn is iets duurder dan de Vector 3 (€899) en Vector 3s (€499) pedalen

RS (SPD-SL)RK (Look)XC (SPD)
200 (dubbelzijdig)€1.099€1.099€1199
100 (enkel links vermogen)€649€649€699
Conversie Kit€199€199€249

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.