Garmin Forerunner 910XT en 920XT Vergeleken

0
48

Ik heb eindelijk een 920XT kunnen bemachtigen en goed gekeken naar de verschillen tussen de 910XT en de nieuwe, de 920XT. Zoals verwacht zijn er behoorlijk wat verschillen. De 920XT is dan ook de evolutie van de 910XT en de derde generatie Triathlon horloges van Garmin. Zo is er meer ondersteuning bij zwemmen (oefeningen), meer data beschikbaar over hardlopen en zijn er ‘smart’ features met notificaties van je telefoon en IQ-Apps. Daarnaast is er ingebouwd WiFi en BLuetooth voor koppeling met je telefoon, niet sensoren dat is nog altijd ANT+ bij Garmin.

Triathlon

Zeker voor Triathlon was de 910XT het ultieme horloge. Dit is inmiddels de 920XT. Garmin heeft de lessen van de 910XT goed opgepakt en meegenomen naar de 920. Op zwemgebied is er dus ondersteuning bijgekomen voor de oefeningen en in zwemschema’s kan je rust pauzes inlassen waarbij de 920 aan zal geven dat het tijd is voor de volgende set. Vergeleken met de 910 is dit een behoorlijke verbetering, de 910 kan enkel de data opslaan.

Op fietsgebied is er weinig veranderd. Er was wat verwarring rondom de ondersteuning voor Bluetooth sensoren, maar de 920 gebruikt Bluetooth dus enkel om met je telefoon te communiceren. Ondersteuning voor cadans, powermeters, etc. gaat nog altijd enkel via ANT+.

Wat betreft hardlopen krijgt de 920 gecombineerd met de nieuwe hartslagband een aantal nieuwe metrics. De verticale oscillatie, grondcontact-tijd, loop cadans en zelfs een ingebouwde metronoom om je er bij te helpen. De 920 kan zelfs een aardig nauwkeurige inschatting geven van je Vo2 max. Om dit te benaderen zou je voor de 920 een loopsensor kunnen aanschaffen, maar dan heb je nog niet alle features. Daarbij zijn de kosten van de footpod opgeteld bij de 910 bijna gelijk aan een 920.

Software

De software heeft ook een behoorlijke facelift gekregen. In combinatie met het kleurenscherm was er een boel meer mogelijk. Als je bekend bent met de 310 of 910 is het even wennen, maar de basis is het zelfde. Ik had geen problemen om de instellingen te vinden die ik zocht.

Standaard staat de 920XT in ‘horloge’-modus. GPS staat dan uit en de knoppen zijn inactief. Om een sessie te starten moet je het horloge ontgrendelen en de sport kiezen die je wilt doen met de omhoog en omlaag knoppen. Dit is een stuk logischer dan op de 910 waar je of via de instellingen of via een lange [enter] indruk van sport kunt wisselen.

Afmetingen

De 920XT is ondanks zijn extra features lichter dan de 920. Het is 61 gram voor de 920XT tegen 72 gram voor de 910. Het is niet veel, maar om je pols merk je dit verschil wel degelijk.

As advertised, the Forerunner 920xt weights 61 grams.
De Forerunner 920xt weegt 61 gram.

Wat nog opvallender is, is dat de 920XT niet zo massief aanvoelt. Dit komt doordat hij dunner is en de overgang van horloge naar de band is veel flexibeler. Op de 910 is dit stijver door het ontwerp van de horloge band. as bulky. Op onderstaande foto kan je goed zien dat de 920XT helemaal flexibel is, het horloge bandje is nagenoeg horizontaal. De 910 (onder) ligt niet plat op de tafel.

From the side you can see the 920XT went to diet camp.
Van de zijkant kan je ook zien dat de 920 behoorlijk wat dunner is dan de 910XT

Op mijn smalle polsen kan je zien dat de 920 gemakkelijk past. Hij lijkt een stuk minder groot dan de 910. Hij valt wel meer op door de kleurkeuze..

The Forerunner 920XT on my small wrist
De Forerunner 920XT op mijn smalle pols.

Als je kijkt naar de knoppen voelt de 920 een beetje goedkoop aan. Je moet ze echter wel goed indrukken om actie te krijgen. Dit komt redelijk overeen met de 910, maar daar voelen de knoppen degelijk aan door het ontwerp. Op de 920 voel je een duidelijke klik als je een knop indrukt. Wat ook opviel is dat de rode band kleur wat vervaagd was. Dit horloge was een maand oud, maar de band was niet mooi rood. Misschien dat het kleuren waren van kleding of iets anders, maar het zag er uit alsof het horloge vijf jaar oud was. Bij de zwart-blauwe uitvoering heb je dit probleem in ieder geval niet.

De Batterij

De batterij in de Forerunner 920XT is beter dan zijn voorganger. Dit komt ook door de slimmere manier van GPS afhandeling, zo gaat GPS automatisch uit als je een spin class doet en het horloge op ‘indoor cycling’ zet. Dit is volkomen logisch, maar moet je op de 910 nog zelf handmatig doen. De batterijduur van de 910 is tot 20 uur. De batterijduur van de 920 is tot 24 uur. Je kan de 20 ook in ‘ultra-track’ zetten, hierdoor kan je het oprekken naar 40 uur. De GPS wordt dan minder vaak opgeslagen. Dit is handig voor bijvoorbeeld ultra marathons. In horloge modus is de standaard en op een batterij kan je dan tot vier maanden gebruik maken van je 920. In de realiteit zal het korter zijn door gebruik van smart notificaties en doordat je gaat sporten.

Snelwisselsluitingspakket

Voor beide horloges kan je een Snelwisselsluitingspakket (3x woordwaarde aub) kopen. Deze set, ook quick release genoemd, is een uitbreiding om je horloge op je fiets te kunnen monteren. Het bestaat uit een houder voor op je pols, een extra band en een houder voor op de fiets. In het pakket zitten kleine schroevendraaiers die je nodig hebt en het is in het algeheel een vrij eenvoudige klus. Beide horloges worden iets hoger door de uitbreiding.

Prijzen

Nu de 920XT volop beschikbaar is zal zeker de 910XT snel in prijs zakken. Overigens, als je dit artikel en mijn website handig vind kan je me steunen door te winkelen via de onderstaande links of de banners in de sidebar. Ik krijg een klein percentage van je aankoopbedrag!
Wat betreft de 920XT adviseer ik om hem met hartslagband te kopen. De nieuwe band ondersteund de hardloop data.

 Forerunner 310XTForerunner 910XTForerunner 920XT
Watch Zie beden[affiliate_link product_id=3 title=”Buy the Garmin 910XT”][PRICE][/affiliate_link][affiliate_link product_id=1 title=”Buy the Garmin 920XT”][PRICE][/affiliate_link]
HRM Combo[affiliate_link product_id=8 title=”the Garmin Forerunner 310XT with HRM”][PRICE][/affiliate_link][affiliate_link product_id=7 title=”Garmin Forerunner 910XT with HRM”][PRICE][/affiliate_link][affiliate_link product_id=6 title=”Garmin Forerunner 920XT with HRM”][PRICE][/affiliate_link]

310XT: Als je zelfs de 310 nog zou overwegen adviseer ik je absoluut om het met de hartslagmeter band te kopen. De bundel lijkt goedkoper dan de losse onderdelen.

Welke is het beste voor jou?

Als je het geld hebt, koop de 920XT, hij kan meer en is kleiner. Je kan hem ook kopen zonder hartslagband. Als je er al eentje hebt krijg je toch een boel extra. Overigens is het soms interessant om uit te zoeken wat een bundle kost tov de producten los kopen. Dit kan maar zo een tientje schelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.