More

  Garmin Edge 520 Plus en Edge 530 vergeleken

  Met de contstante ontwikkeling en introductie van nieuwe producten heeft begon 5xx series met de 500, de 510, de 520 (plus) en nu de 530. Als je op zoek bent naar de verschillen tussen de 520 Plus en de 530 ben je op de juiste plek. In dit artikel zal ik je proberen duidelijk te maken waar de verschillen zitten zodat je hopelijk je keuze kunt maken. Aan het einde pak ik ook de prijzen er bij, als je de links gebruikt voor een aankoop, krijg ik een klein bedrag wat mij instaat stelt deze site te ontwikkelen en te onderhouden.

  Uiterlijk en specificaties

  Op het zicht zie je direct het verschil tussen de twee fietscompuers. De nieuwere Edge 530 heeft een ronder ontwerp en een groter scherm, de knoppen zien er iets mooier uit en persoonlijk zit hij er zeker niet goedkoop uit. Maar dat is persoonlijk, in de onderstaande afbeeldingen heb ik ze naast elkaar gezet, de eerste twee zijn enkel de Edge 530 met de MTB feature en de ClimbPro feature.

  Specificaties

  SpecEdge 520 PlusEdge 530
  Scherm5.8 cm6.6 cm
  Resolutie200 x 265 px.246 x 322 px.
  Afmetingen49 x 73 x 21 mm50 x 82 x 20 mm
  Gewicht62.5 g75.8 g
  Batterijduur15 uur.20 uur.

  Nieuw aan de Edge 530

  Om je keuze te maken is dit waarschijnlijk echt het onderdeel waar je naar op zoek bent. Ik heb de verschillen naast elkaar gezet en mijn persoonlijke argumenten er bij of het een waardevolle toevoeging is of niet zodat je hopelijk, met mijn mening er bij een keuze kan maken 🙂

  • Groter scherm. (“bigger is better” toch? )
  • WiFi – hij synchroniseert zonder je telefoon, super handig!
  • Bluetooth Smart sensor ondersteuning – meer keuze in sensoren.
  • Heat Acclimation – De Edge 530 neemt de temperatuur en luchtvochtigheid mee in het berekenen van je herstel data. Super handig!
  • ClimbPro – Als je een route maakt en volgt geeft ClimbPro aan hoe lang de klim nog is. Ideaal in onbekende gebieden.
  • Altitude Acclimation – Weet wanneer je in een hoger gebied bent een neemt dit me in de berekening voor je prestatie en herstel. Handig als je ineens op 600m boven de zeespiegel verblijft.
  • Bike Alarm Feature – Ken je dat gevoel, je stopt voor koffie maar wil je fiets in de gaten houden want, alles zit er op? De Edge 530 kan functioneren als alarm bij onverwachte beweging.
  • Hydration & Nutrition Alerts – Als je een route or course volgt helpt de Edge 530 je met een eet of drink herinnering. Super handig, ik vergeet het altijd en drink dan ineens teveel.
  • Complete on-board fietsnavigatie voor jouw regio.

  Dan nog een lijst met toevoegingen die ik minder waardevol acht:

  • Betere Processor – Dit is fijn en merkbaar bij het ‘routen’ maar niet ontzettend storend tenzij je constant van gedachten veranderd waar je heen wilt.
  • beter batterijduur – Persoonlijk vind ik opladen niet zo’n probleem na een rit. Ik moet mijn telefoon ook elke avond aan het sap hangen…
  • Ondersteuning voor een Batterij-pack – zie het punt hier boven.
  • Tack Nutrition & Hydration – voeg op de garmin toe wat je gebruikt tijdens je dit, als je dit momenteel in Garmin Connect gebruikt kan je het nu direct op de Edge 530 doen.
  • Performance Power Curve – bekijk je max power. Aardige feature, maar je kan ook lekker achterover in de standstoel gaan liggen en het op je mobiel bekijken.

  Dan nog een lijstje waar ik zelf geen ervaring mee heb of niet gebruik:

  • Mountainbike Metrics – Sprongen, Grit en Flow zijn zichtbaar in Connect.
  • Trailforks kaarten zijn direct beschikbaar op de Edge 530
  • ForkSight – Toont je de opties als je op een splitsing stopt van een Trail.
  • Training Plan Gear & Weather Tips.
  • ‘Find my Edge’ – Vind je Garmin terug. Ik ben niet helemaal zeker hoe dat moet werken als ‘ie geen WiFi verbinding heeft, behalve piepen.
  • Training Plans – Ik heb nog nooit een trainingsplan van een site gebruikt. Sorry.

  In de doos

  Beide fietscomputers zijn beschikbaar in 3 opties. Als eerste de ‘enkel de computer’. Deze bevat uiteraard het apparaat, maar je krijgt ook 2 houders, eentje voor op de stem en eentje ‘aero’. En een oplaadkabel.

  Dan de MTB Bundel. Laat je niet foppen door dezelfde naam, deze verschilt namelijk behoorlijk qua inhoud. De Edge 530 heeft wat meer dan de Edge 520 Plus. Je krijgt een snelheidssensor een rubber hoesje, een MTB houder en een afstandsbedieninkje. de Edge 520 komt met enkel een MTB stuur houder! (en uiteraard met laadkabel..)

  Dan is er nog de Speed/Cadence of “Performance” bundel voor beiden. Dan komen ze met een Cadans sensor, snelheidssensor en hartslagmeterband, bovenop de ‘enkel de computer’

  Welke moet je kopen?

  Heb je nog niet kunnen beslissen? Persoonlijk wil ik altijd het beste en het laatste model, maar ik denk dat het in dit geval ook zeker de moeite waard is, ook gezien het prijsverschil.

  Persoonlijk wil ik altijd het laatste natuurlijk, maar ik ben dan ook best verwend. Daarbij komt ook dat de Edge 520 is nauwelijks meer te vinden is, misschien nog 2e hands. Maar het belangrijkste is dat de Edge 530 een aantal features heeft die je gewoon op de 520 mist als je er een tijdje mee rond rijd.

  Edge 520 Plus Prijzen

  De 520 Plus is een uitlopend model zoals dat heet, wat inhoud dat hij steeds minder beschikbaar zal zijn. Momenteel kan ik enkel de ‘enkel computer vinden’.

  Enkel Computer €226,99 op Amazon.nl

  Edge 530 Prijzen

  De prijzen variëren en schommelen momenteel behoorlijk en zo was de MTB uitvoering eventjes exorbitant duur, maar dat kan inmiddels totaal anders zijn, dus check het vooral even!

  AmazonBol.comFuturumshop
  Enkel computer€271€299€279
  MTB Bundel€333€339
  Sensor Bundel€390€369
  n.b. Futurumshop links zijn niet gesponsord.

  Laatste Artikelen

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.