COROS Lanceert EvoLab en drie nieuwe PACE 2 kleuren

0
42

COROS heeft gisteren in een live YouTube event drie nieuwe kleuren aangekondigd voor de Pace 2, de Speed Series. Het betreft een ‘seasons’ kleur en zal klaarblijkelijk alleen deze zomer beschikbaar zijn. De nieuwe kleuren zijn Rood, Groen en Goud. Verwijzend naar de atletiekbaan, het bos en gouden medailles.

Sleutelhanger oplader

Schijnbaar raken erg veel mensen hun COROS oplaad kabel kwijt want ze stipten aan dat dit een veel gehoorde klacht was. In een poging om het kwijtraken wat moeilijker te maken is er nu een sleutelhanger oplader. Zo heb je je oplader altijd bij je. En je sleutels weet je altijd wel te vinden. Hij is niet goedkoop, €24,99. Maar misschien ook een mooi cadeau voor als je partner een COROS heeft.

Nieuwe Evolab Software

Het lijkt er op dat COROS heel veel tijd heeft gestoken in software ontwikkeling het afgelopen jaar. Ze presenteerden dan ook een hele reeks aan nieuwe data velden. Deze nieuwe features komen de komende weken naar de PACE 2, APEX Pro, APEX en VERTIX. Ondertussen vergaren ze informatie en zetten ze de laatste puntjes op de i. De volgende metrics klinken waarschijnlijk wel bekend bij Garmin gebruikers. Deze data is bijvoorbeeld prominent op de Forerunner 745. Maar beter goed gejat dan slecht bedacht zal ik maar zeggen. Het betreft wel voornamelijk informatie die voor hardlopers er interessant is. Hardlopers zijn ook het merendeel van de gebruikersgroep, dus dat is logisch. Ik verwacht overigens wel dat dit het komende jaar wel uitgerold word naar fietsinformatie, waar mogelijk.

Training load – Data gebaseerd op je intensiteit en duur. Je krijgt deze real-time op je horloge toe zien. Een handige indicator om te kijken of je op een verantwoorde manier je fitness nivo aan het verbeteren bent. De Training load komt namelijk ook met een aanbeveling, een bandbreedte waar je binnen moet blijven om optimaal te kunnen verbeteren.

Training Effect – De training Load uitgezet per minuut over aerobic en anaerobic. Wat is het effect van je training op deze twee zones, berekend tussen een 0 en een 5. Als je super fit bent en op een drafje gaat zal je een 0 op anaerobic scoren bijvoorbeeld.

Base fitness and load impact – Feeback berekend over de totale training load van de afgelopen periode. De laatste zeven dagen en je base fitness van de afgelopen zes weken.

Recovery Timer – Hoe lang moet je op de bank zitten tot je weer kunt? Gebaseerd op je base fitness en je laatste workout.

Marathon Level – Geeft je een waarde en voorspelling voor een marathon op een vlakke ondergrond (dus geen heuvels e.d.). Gedurende je training zal je deze waarde langzaam zien stijgen.

Running Performance – Een dataveld welke loopt van 80% tot 120% en kijkt naar meer dan enkel je sessies. Het neemt stress, slaap, herstel en je vorige sessies in acht. Om een vergelijking te maken en te zien hoe je presteert in verhouding tot eerdere sessies. Zak je onder de 100, dan gaat er iets mis en presteer je minder dan verwacht, boven de 100, dan gaat het de goede kant op.

Race predictor – Die lijkt me vanzelfsprekend. Een voorspelling voor 5k, 10k, half en hele marathon. Wederom op basis van de afgelopen zes weken.

VO2 Max – Een erg bekende indicator van je fitness nivo. Gebaseerd op je hartslag en tempo van je recente sessies. In direct onderzoek met laboratorium metingen heeft COROS een algoritme gemaakt wat je VO2 goed kan inschatten.

Lactate Threshold zones – Deze zijn belangrijk voor je training effect. De Lactate Threshold Zones geven aan wanneer je lichaam overstapt van aerobisch naar anaerobisch werk. Je bouwt vervolgens langzaam melkzuur op in je spieren omdat je het meer snel genoeg kan afvoeren en verzuurt op den duur.

Eerste Generatie Pace

Voor de eigenaren van de eerste generatie Pace horloges, er is goed nieuws en slecht nieuws. Het goed nieuws is dat je al deze data wél kunt krijgen, zei het in de App. want het slechte nieuws is dat je dit niet op je horloge gaat zien. Het horloge is simpelweg niet in staat om dit te berekenen.

Prijzen

Zoals ik al aangaf, de prijs van de PACE 2 is niet aangepast en de nieuwe kleuren zijn dus ‘gewoon’ €199 bij Coros.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.