Bryton Rider 15 Neo

0
112
bryton rider 15 neo hero banner

Bryton heeft afgelopen week de Rider 15 Neo losgelaten. Dit nieuwe model plaatst zich aan de onderkant van het Bryton aanbod en biedt een betaalbare oplossing en alternatief tegen bijvoorbeeld een Garmin 130. De Rider 15 Neo heeft weliswaar geen ondersteuning voor kaarten, routes of power meters, maar kost ook slechts de helft.

Wat is er nieuw?

De Rider 15 Neo lijkt heel erg op de Rider 15. Ze hebben bijna dezelfde afmeting en vorm, op wat kleine details. Zo is de Rider 15 Neo uitgebreid met GPS en QZSS (voor Japan & Azië). Hij is hierdoor een minimale hoeveelheid dikker geworden en meet 21.6mm tegen 16.5 voor de ‘gewone’ Rider 15. Ook is de Rider 15 een grammetje afgevallen, als je het daarvoor moet doen 😉

Het display heeft ook een kleine opfrisbeurt gekregen en voelt niet meer als zo’n ouderwets computerspelletje aan, waar de achtergrond afbeelding ‘vast’ staat.

Er is wel een en ander geschrapt uit de Neo 15, een aantal functies zijn niet beschikbaar. Het totaal is dan ook teruggebracht van 30 naar 21. Zo lijken de kompas en richtingsmodus vervallen.

De features

De Rider 15 Neo beschikt net als de Rider 15 enkel over BLE (Bluetooth) connectiviteit voor de sensoren en ondersteund dan hartslag, cadans en snelheid. Geen wattage, maar als je in dat segment valt wil je ook een wat uitgebreider systeem. De batterij gaat zo’n 16 uur mee, wat best lekker is, en via de App stuur je je ritjes ook zo naar Strava.

De prijs

De Bryton computers vallen op door hun betaalbaarheid. De Rider 15 Neo komt in 2 varianten. De E en C. De varianten houden enkel in wat je als extra in de doos krijgt. Ik weet niet waar de E en C voor staan, maar ik denk altijd maar: E = Empty en C = Cadans. Oftewel, bij de ‘E’ krijg je de computer, laadkabel, stuurhouder en een gidsje. Bij de C krijg je ook een Cadans sensor (welke overigens BLE & ANT+ compatibel is).

Koop de Rider 15 Neo C voor €83 bij Amazon.nl (gesponsorde link)
Of de Rider 15 Neo E voor €59 bij wielerkoopjes.nl (géén gesponsorde link)

Voor een volledig overzicht van alle Bryton fietscomputer klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.